sobota, 14 maja 2011

Grillowane naleśniki z farszem z jajek, mozarelli i anchois


Smakowity i kolorowy obiad, który samym swoim wyglądem może poprawić humor :) Przepyszne, delikatne naleśniki z wyrazistym nadzieniem i delikatnym sosem.

Składniki:
/na 5 naleśników/

naleśniki
  • 100g mąki
  • 250ml mleka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki zmiksować i odstawić na 15 minut. Smażyć naleśniki z obu stron na blady kolor.

farsz
  • 0,5 szklanki groszku
  • 5 jajek na twardo
  • 125g mozarelli
  • 1 czerwona cebula
  • 15 filecików anchois
  • sól i pieprz
Jajka, mozarellę, cebulę i anchois pokroić w kostkę. Dodać groszek, wymieszać wszystko razem i doprawić. Faszerować naleśniki, zawijać je ściśle i, układając zawinięciem w dół, grillować.

sos
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek śmietany/jogurtu naturalnego
Wymieszać majonez ze śmietaną i  polać naleśniki.





Smacznego!

Przepis pochodzi za strony Paleta Smaków

    5 komentarzy:

    1. Ah, zobaczyłam lato. Żółty i zielony. Świetne danie i nie wątpię, że poprawia humor.

      OdpowiedzUsuń
    2. fajny i smaczny pomysl na nalesniki:)

      OdpowiedzUsuń
    3. Baaardzo mi się podobają te naleśniory!

      OdpowiedzUsuń
    4. Przepysznie wyglądają :) (i w dodatku są z anchois, które uwielbiam!)

      OdpowiedzUsuń
    5. :)) piekne kolory:))

      OdpowiedzUsuń

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails