piątek, 16 lipca 2010

Tagliatelle z cukinią i pieczarkami


Chciałem zaprezentować wam proste a jednocześnie bardzo smaczne i nieskomplikowane danie, w sam raz na szybki obiad.

Składniki:

  • 300g makaronu tagliatelle
  • 300g pieczarek
  • jedna duża cukinia
  • przyprawy
  • 200g śmietany

Ugotować makaron. W międzyczasie
obrać cukinie, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię podsmażając na małym ogniu. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do cukinii. Smażyć około 10 minut, pilnując żeby się nic nie przypaliło. Po tym czasie doprawić solą (można także użyć oregano albo ziół prowansalskich - kwestia gustu) i dodać śmietanę. Mieszać do czau aż śmietana się rozpuści. Podawać z makaronem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails