sobota, 10 lipca 2010

Zupa cukiniowa


Warzywem tego lata zdecydowanie została cukinia. Odkryłam ją dla siebie i zjadam właściwie pod każdą postacią. W tym przepisie jej smak uzupełnia świeży ogórek. Zupa wychodzi kremowa i delikatna. Dobra zarówno ciepła jak i schłodzona.

Składniki:

  • 1 cukinia
  • pół ogórka
  • 100g przecieru pomidorowego
  • 100g serka topionego
  • 700ml wywaru warzywnego
Cukinię zetrzeć na tarce i podsmażyć około 10 minut. Wywar zagotować, dodać cukinię, przecier i startego ogórka i gotować około 10 minut. Po tym czasie wszystko zmiksować, dodać serek topiony i gotować kolejne 15-20 minut, aż zgęstnieje.



Smacznego!


Oryginalny przepis pochodzi z bloga
Twoje & Moje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails