Tym razem moja kolej na świąteczny przepis :) Postanowiliśmy z Kasią popróbować nowych rzeczy i natrafiliśmy na ciekawy przepis na śniegowe kule - zaintrygowani tytułem wypróbowaliśmy go, a rezultat przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania :) Spróbujcie i wy stworzyć własne kule śniegowe póki zima jeszcze trwa.
Mikserem należy ubijać masło z cukrem pudrem przez około 10-15 minut. Dodać olejek, skórkę pomarańczową, orzechy i mąkę i wymieszać na jednolitą masę. Z dwóch łyżeczek ciasta formować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 12-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, do czasu aż ciasteczka uzyskają złoty kolor. Po pięciu minutach studzenia obtoczyć gotowe ciasteczka w cukrze pudrze (najlepszy choć ciężko osiągalny jest puder z cukru gronowego, z nim uzyskacie najlepszy efekt).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz